• DofE- Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu

          • Naša škola je aj tento rok súčasťou DofE - Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu.

            Naši prváci Tomáš, Matej, Megy a Rebeka, ktorí sa do projektu zapojili si z piatka na sobotu (26.5-27.5.2023) vyskúšali prípravu na expedíciu s prechodom pre nich neznámej trasy, opekačkou a stanovaním. Šikovne to zvládli.

          • KOŽaZ 2023

          • V dňoch 17.-19. mája 2023 sa žiaci 3.A a 3.B zúčastnili Kurzu ochrany života a zdravia (KOŽaZ) v Zuberci. Počasie  bolo síce upršané ale napriek tomu zvládli ľahšiu turistiku do Múzea oravskej dediny (skanzen Zuberec). Počas kurzu mali žiaci možnosť súťažiť v šípkach, biliarde, stolnom tenise a stolnom futbale, spoznávať sa formou worshopov a zostal čas aj na pozeranie hokeja a fandeniu Slovensku či diskotéku.  Kurzu sa zúčastnili triedne učiteľky Mgr. M. Loncková (3.A), Mgr. N. Mlynáriková (3.B), Mgr. T. Mlynárik a zdravotníčka Mgr. S. Janigová. Vo štvrtok návštevou prekvapil aj p. riaditeľ PhDr. P. Šípoš.

          • Rozlúčka s maturantmi

          • Dňa 12.5.2023 sa uskutočnila na našej škole rozlúčka so žiakmi maturitných ročníkov. Všetko sa začalo sv. omšou a pokračovalo losovaním oddelení, na ktorých prebehne praktická maturitná skúška. Po losovaní pán riaditeľ ocenil žiakov, ktorí dosiahli počas štúdia na našej škole výborné výsledky, žiaci sa príhovorom poďakovali všetkým za celé 4 roky a následne boli tretiakmi odprevadení až na školský dvor. Urobili si spoločné fotky a spevom  navštívili všetky triedy, aby sa už definitívne rozlúčili aj s ostatnými žiakmi. Prajeme všetkým maturantom úspešné zvládnutie maturitnej skúšky.

            Celý fotoalbum nájdete na našom FB: TU

          • Deň Zeme 👍

          • Naša škola i tento rok prispela k lepšiemu a krajšiemu životnému prostrediu vďaka aktívnemu zberu odpadkov. Žiaci druhého ročníka v rámci Dňa zeme 9. mája 2023 čistili okolie a ulice gen. Miloša Vesela, časť Poľná, Za dráhou, sídlisko Roveň, okolie drevoskladu a železničnej trate, nábrežie Revúcej a okolie kaplnky sv. Petra a Pavla v Baničnom.

            Všetkým zúčastnením patrí srdečná vďaka za pomoc a skrášlenie mesta Ružomberok.  

          • Výstava biblických artefaktov

          • Výstava biblických artefaktov z unikátnej zbierky Michala Lapčáka s názvom Biblia - kniha kníh v ružomberskej synagóge.

            Študenti prvého, druhého a tretieho ročníka si mohli vyskúšať prilbu rímskch legií s mečom, zoznámiť sa s klinovým písmon, replikami hlinených tabuliek zo staroveku, papyrusom, pergamenom, historickými bibliami, hebrejskými biblickými textami, piktogramovou bibliou a mnohými inými zaujímavými informáciami.

          • Prvá pomoc - ZŠ Ľubochňa

          • Dňa 2.5. 2023 sme realizovali na základnej škole v Ľubochni pre 70 žiakov 1. – 4. ročníka ukážky prvej pomoci. Naši žiaci /Gažo Kevin, Rošteková Lívia, Veselovská Michaela, Kurpašová Tamara, Mydliarová Terézia – 3.B, Štrbová Jarmila, Šefranko Igor- 2.A, Kocúrová Lucia- 2.B / jednotlivé vybrané modelové situácie predviedli a následne pomohli žiakom s nácvikom privolania RZP pri autonehode, KPR, stabilizovanej polohe, poskytnúť PP pri obštrukcii dýchacích ciest Gordonovým a Heimlichovým manévrom, taktiež ako postupovať pri anafylaktickom šoku a zlomeninách hornej a dolnej končatiny. Na záver sa žiaci ZŠ stali aktérmi  simulovanej dopravnej nehody a poskytovali prvú pomoc. Týmto sa chceme poďakovať našim študentom za peknú prezentáciu prvej pomoci, ako aj šikovným žiakom a pedagógom na 1. stupni ZŠ v Ľubochni.

             

            Mgr. Zuzana Bursová MBA, MHA

            Mgr. Miroslava Capíková

          • Súťaž v prvej pomoci v Žiline

          • Dňa 25.4. 2023 sa v Žiline uskutočnilo regionálne kolo súťaže v prvej pomoci pre študentov 2. a 3. ročníka stredných zdravotníckych škôl v  odbore praktická sestra. Vyhlasovateľom súťaže bola Asociácia SZŠ SR. Zúčastnili sa všetky zdravotnícke školy stredoslovenského regiónu. Súťažilo sa na piatich súťažných stanovištiach, ktoré pozostávali z nehody s hromadným postihnutím osôb, z dopravnej nehody, z poskytnutia prvej pomoci pri náhlych stavoch, pri úrazoch v domácnosti, z KPR a vedomostného testu. Štyri stanovištia boli nesúťažné. Súťažilo sa v externých aj interných priestoroch SZŠ Žilina. Z našej školy sa zúčastnil trojčlenný tím ktorý tvorili: Rebeka Ogielová z 2.A, Terézia Mydliarová a Kevin Gažo z 3.B triedy, v konečnom poradí obsadili pekné 6. miesto. Srdečne blahoželáme.

          • Prvá pomoc - ZŠ Bystrická a Dončova

          • Dňa 13.4. 2023 žiaci z krúžku prvej pomoci: S. Buroš z 2.B,  R. Ogielová z 2.A, T. Kurpašová, M. Veselovská, T. Mydliarová, K. Gažo, L. Rošteková  z  3.B,  V. Harmatová, N. Gasperová z 4.B,  D. Beskydová a  Z. Bebjaková z  4.A, demonštrovali na štyroch stanovištiach v dvoch telocvičniach ZŠ Bystrická, ukážky prvej pomoci pre 700 žiakov 4. až 9. ročníka  ZŠ Bystrická a Dončova. Na jednotlivých stanovištiach žiaci predvádzali ukážky KPR u dospelého človeka a dojčaťa,  prvú pomoc pri šoku a aplikáciu 5T v praxi, ošetrovanie otvorenej a zatvorenej zlomeniny a následnej fixácie pomocou improvizovaných dláh a trojrohých šatiek, použitie 5Z pri otvorenom krvácaní a aplikáciu Gordonovho a Heimlichovho  manévra pri obštrukcii dýchacích ciest.

            Žiaci jednotlivých ročníkov absolvovali jednotlivé  stanovištia  podľa rozpisu a vyskúšali si všetky intervencie  na poskytnutie prvej pomoci pod vedením PhDr. M. Bednárikovej  a PhDr. M. Totkovičovej.

          • KLOKAN 2023

          • Dňa 27. 3. 2023 na našej škole prebiehala najväčšia medzinárodná matematická súťaž MATEMATICKÝ KLOKAN. Zúčastnilo sa jej 22 žiakov z prvých a druhých ročníkov. 

          • Vodopád Skok

          • V sobotu 18.3.2023 sme opäť naštartovali turistické aktivity a tentokrát sme sa vybrali na vodopád Skok vo Vysokých Tatrách. Počasie nám vyšlo na jednotku a strávili sme krásny deň v našich krásnych horách. Celý album nájdete na našom FB TU

          • Prvá pomoc - ZŠ Liptovské Revúce

          • Dňa 8. marca 2023 žiaci našej školy L. Kocúrová z 2.B,  R. Ogielová  z 2.A,T. Kurpašová, M. Veselovská,T. Mydliarová, L. Rošteková  z  3.B,  V. Harmatová, N. Gasperová, I. Gábor, K. Gulandová  z 4.B,  D. Beskydová a  Z. Bebjaková z  4.A, demonštrovali ukážky prvej pomoci pre žiakov  ZŠ Liptovské Revúce.  Žiaci našej školy na jednotlivých stanovištiach demonštrovali ukážky prvej pomoci pri rôznych náhlych stavoch. Na jednom stanovišti žiaci demonštrovali ukážky KPR u dospelého človeka  a dieťaťa, na druhom stanovišti sa žiaci učili poskytovať prvú pomoc pri anafylaktickom šoku. Tretie stanovište bolo zamerané na ošetrovanie otvorenej a zatvorenej zlomeniny a následnej fixácie. Na ďalšom stanovišti sa žiaci naučili ošetrovať krvácajúcu ranu, použitie tlakového obväzu. Vyskúšali si zastavenie krvácania z nosa. Na piatom poslednom stanovišti si žiaci vyskúšali na modeli Gordonov a Heimlichov manéver pri obštrukcii dýchacích ciest. Žiaci jednotlivých ročníkov absolvovali všetky stanovištia a vyskúšali si všetky zákroky na poskytnutie prvej pomoci pod vedením PhDr. K. Drozdíkovej a PhDr. M. Totkovičovej.

          • OBROVSKÝ SLALOM

          • Po trojročnej prestávke sa 16. marca 2023 na Maline Brde uskutočnili MAJSTROVSTVÁ ŽIAKOV STREDNÝCH ŠKÔL Žilinského samosprávneho kraja. Zúčastnilo sa ich 94 pretekárov z 25 škôl. Súťažilo sa v disciplíne obrovský slalom v týchto kategóriách:

                ❄ lyžiari dievčatá

                ❄ lyžiari chlapci

                ❄ snowboard dievčatá

                ❄ snowboard chlapci

             

            Našu školu krásne prezentovali tieto lyžiarky ❄:

            👍 Daniela Nagyová – trieda II.B

            👍 Adela Ovsiaková – trieda I.B

            Naším dievčatám úprimne ďakujeme za ich odvahu, chuť súťažiť a dôstojnú reprezentáciu SCHERER´S.

          • MIXVOLEJBAL - OK

          • CVČ ELÁN Ružomberok z poverenia RÚŠS v Žiline v spolupráci s riaditeľstvo SŠ a ŠUP Ružomberok, VK ONE Ružomberok uskutočnil vo štvrtok  23. 02. 2023 v priestoroch telocvične Spojenej školy a ŠUP Ružomberok okresného kola v  mixvolejbale  študentiek a študentov SŠ. Zúčastnili sa ho 8 družstiev. Za našu školu nastúpili:


            I.A = Richard Lupták, Nina Václavová
            I.B = Isabella Amighetti, Nina Hrabčíková
            II.A = Igor Šefranko
            II.B = Chiara Kamanová, Kristína Pšenčíkova
            III.A = Paulína Šoošová
            III.B = Bernard Bažík, Simona Červeňová
            IV.B = Mária Ovšáková

            Všetkým študentom a študentkám ďakujeme za ich reprezentáciu školy.

        • ŠKOLSKÝ BATÔŽKOVÝ PLES
          • ŠKOLSKÝ BATÔŽKOVÝ PLES

          • V utorok 21. februára 2023 sa uskutočnil nultý ročník plesu Strednej zdravotníckej škokly Márie Terézie Schererovej s témou "S úsmevom kráčam ďalej". Všetci zúčastnení žiaci, učitelia a rodičia prežili radostný čas. Veď posúdte sami ... (viď foto). Už teraz sa tešíme na budúci ročník.

            Touto cestou sa chceme úprimne poďakovať všetkým nižie uvedeným sponzorom.😀

             

            SPONZORI ŠKOLSKÉHO PLESU SZŠ MÁRIE TERÉZIE SCHEREROVEJ RUŽOMBEROK ´23

             

             

            SALÓN KETRIN

            SALÓN ILLUSION – MIRKA SÚKENÍKOVÁ

            ORIFLAME DIREKTORKA – DENISKA PETRÁKOVÁ

            ZRNKO DOBREJ KÁVY

            LAVELIN - PRÍRODNÁ KOZMETIKA

            PIXEL ELEKTRO – MILAN CHLÁDEK MARTIN

            VALEX ELEKTRO

            MEIW STYLE

            TESCO

            BADAS – KVETINÁRSTVO

            DISKONT ALKO

            VITAMÍNY – BENU LEKÁREŇ

            PD-LUDROVÁ

            POWER BANKA – MOBIL SHOP

            PENZIÓN ZA MLYNOM

            KNÍHKUPECTVO – ADRIANA ČUTKOVÁ

            DARČEKOVÁ PREDAJŇA ESO

            PAPIERNÍCTVO TIVEL

            QUEHENBERGER

            FAMILIYA

            ADAM SPORT

            NANA ORIDŽI - CUKRÁRENSKÁ VÝROBA

            BUDIŠ - PREVÁDZKA ŠIROKÉ

            PETER HORVÁTH - Chrumkoše langoše, L. Osada

            FARSKÝ ÚRAD RUŽOMBEROK

            RODIČIA ŽIAKOV A PEDAGÓGOVIA SZŠ

          • Ružomberská kvapka krvi

          • OZ Ružomberčan a ÚVN SNP Ružomberok organizovali dňa 22.02.2023 humánnu akciu odberu krvi,do ktorej sa zapojili aj naši žiaci 3.a 4.ročníka na Klinike hematológie a transfuziológie.

            Aj malá kvapka môže zachrániť život 

            Všetkým, ktorí sa do akcie zapojili ďakujeme.

          • Súťaž - Prvá pomoc

          • Dňa 16.2. 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v prvej pomoci. Päť prihlásených trojčlenných  družstiev  absolvovalo päť stanovíšť. 1. stanovište hromadné nešťastie, 2. náhle stavy, 3. stanovište autonehoda, 4. stanovište šok, 5. stanovište KPR + test.

            Súťažiaci museli v čase maximálne 10 minút zhodnotiť nehodu, situáciu, zaistiť si miesto nehody, roztriediť zranených, privolať odbornú pomoc, vykonať prvotné a druhotné vyšetrenia zranených a poskytnúť správnu prvú pomoc.

            Víťazom sa stalo družstvo s najväčším počtom bodov v zostave Terézia Mydliarová a Kevin Gažo z 3.B a Rebeka Ogielová z 2.A.

             

            Prihlásené družstvá:

            1. Simona Trebulová, Erik Kavenský, Lea Kuruczová 2.B
            2. Michaela Veselovská, Tamara Kurpašová, Lívia Rošteková 3.B
            3. Júlia Repôňová, Lucia Kocúrová 2.B, Igor Šefranko 2.A
            4. Terézia Mydliarová, Kevin Gažo 3.B, Rebeka Ogielová 2.A
            5. Samuel Buroš, Šimon Šida 2.B, Kristína Zapletalová 3.B

            Rozhodcovia : Diana Beskydová 4.A, Viktória Harmatová, Natália Gasperová 4.A

                                     PhDr. Marta Bednáriková, Mgr. Lucia Kajúchová, PhDr. Monika Totkovičová

            Figuranti: M.Kendera, M. Mokošová, P. Janigová, S. Harmatová 1.A

                              V. Fudályová 1.B

                              E. Kollárová, L. Okálová, D. Riljaková 2.A

                              J. Konderíková, L. Škutová 2.B

          • Vystúpenie pre seniorov vo Via Vitae

          • Naši študenti z hudobno-speváckeho krúžku  vo štvrtok 16.2. zahrali na heligonkách a zaspievali klientom/seniorom Centra sociálnych služieb ViaVitae v Ružomberku. Svojou hudbou a prítomnosťou im spríjemnili pred fašiangový čas a spestrili deň. 

          • Lezenie na ľadopád

          • Dňa 14.2.2023 sme spolu s 8 žiakmi absolvovali adrenalínový zážitok v podobe lezenia na ľadopád, ktorý vytvorila HZS v Jasnej a ďakujeme kaplánovi HZS J. Dubeckému, že nám umožnil vyskúšať si to!

            Ďakujeme.

            Krátke video z lezenie nájdete na našom FB:

          • MEDart 2023

          • Rád fotíš a myslíš si, žeby si mohol nejaké svoje pekné fotky prihlásiť do súťaže? Katolícka univerzita v Ružomberku usporiadala ďalší ročník MEDart pre žiakov SŠ. Fotografie sa dajú prihlásiť do 17.3.2023. Ak by mal niekto záujem, prihláste sa u Mgr. T. Mlynárika. Viac info nájdete aj na webe http://medart.ku.sk/

      • Kontakty

        • Stredná zdravotnícka škola Márie Terézie Schererovej
        • szsmtsrbk@gmail.com
        • +421 444 328 166
        • Dončova 7

          034 01 Ružomberok
          Slovakia
        • szsmtsrbk.edupage.org
        • PhDr. Pavel Šípoš
          riaditelszsmtsrbk@gmail.com
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje